Mindfulness meditaties

o.l.v. Ineke vrolijk

Het zijn roerige tijden. Er gebeurt van alles in ons eigen leven en met de wereld om ons heen, die continu verandert. Met ons denken proberen we orde te scheppen in de stroom van gedachten en gevoelens die dagelijks bij ons binnenkomen. Dat lukt zelden, waardoor er behoefte is aan een methode die wel rust en ruimte kan scheppen.

Deze cursus gaat uit van een volledige mindfulness training zoals die binnen de spirituele tradities wordt beoefend. Als uitgangspunt wordt het meditatiediagram van H.P. Blavatsky gebruikt en de hierin genoemde verschillende aspecten van het bewustzijn.

De volgende stappen zullen aan de orde komen:

  • Fysieke sensaties en zintuiglijke waarnemingen. Hoe raken we thuis in ons lichaam, de basis voor onze aanwezigheid in deze wereld.
  • Primaire gevoelens van aantrekking, afstoting en neutraliteit.
  • Mentale factoren: onze emotionele gesteldheid en onze denkpatronen en hun inhoud.
  • Alomtegenwoordig of Ruimtelijk Bewustzijn, dat wat voorbij gaat aan alle concepten.

Deze stadia van mindfulness kunnen ons helpen te herkennen wat er in ons omgaat en hoe we de wereld om ons heen waarnemen. Daardoor kunnen inzicht en onderscheidingsvermogen ontwikkeld worden m.b.t. je eigen leven en het leven in het algemeen.

Mindfulness meditatie geeft de basis, traint ons in het aandachtig aanwezig zijn in ieder moment en leert ons waar te nemen vanuit een ruimer perspectief.

Data: 2020: 21 sept., 19 okt., 16 nov., 2021: 18 jan., 15 febr., 22 mrt., 26 apr., 17 mei, 21 juni

Kosten: € 45,–, leden gratis

Aanvangstijd 19.30uur

Aanmelden voor deze groep via mail: inekevrolijk@hetnet.nl of tel.: 026-3515355.

Nieuwe deelnemers zijn welkom.