Lezing over euthanasie

Maandag 15 januari 2018 20.00 uur
Euthanasie vanuit een theosofisch perspectief
Lezing door Joke Vermeulen

 

Afbeeldingsresultaat voor euthanasie

Euthanasie is een onderwerp dat verdient om boven de gebruikelijke discussie te worden uitgetild. Voor- en tegenstanders van euthanasie voeren discussie zonder het ‘waarom’ van hun standpunt uit te kunnen leggen. En hoe kun je kiezen als je niet weet wat er gebeurt tijdens het sterven en na de dood?
De eeuwenoude Theo-Sofia, de gemeenschappelijke kern van alle filosofieën en religies, geeft informatie over de cyclus van leven en dood. Is het niet zinvoller de ideeën van wijzen als Plato en Gautama de Boeddha te overdenken dan die van de gemiddelde Nederlandse politicus?
Wij hopen tijdens de lezing de blik te verruimen, van de vraag “Heeft mijn leven nog wel zin?” naar “Wat is de zin van het leven?”. En van de gedachte “Voor mij mag het wel over zijn” naar “Is het wel over? Wat staat mij hierna te wachten, wat is mijn toekomst?” De kernvraag is: “Maakt euthanasie, letterlijk ‘gelukkige dood’, inderdaad gelukkig?”
Om weldoordacht en onafhankelijk een keuze te kunnen maken, is het goed dit onderzoek te beginnen voordat je wordt geconfronteerd met het eigen sterven of dat van een familielid. Voordat een arts volgens protocol moet vragen: “Wilt u euthanasie, gaan wij de dosis morfine verhogen?”
Het is duidelijk dat deze lezing niet het laatste antwoord zal geven, maar een ondersteuning kan zijn op de weg naar meer inzicht in leven en dood.

Toegangsprijs € 5,- ; leden gratis
Joke Vermeulen is lid van het Theosofisch Genootschap Point Loma.

Advertenties

Reacties uitgeschakeld voor Lezing over euthanasie

Opgeslagen onder Uncategorized

Reacties zijn gesloten.