Atlantis

Maandag 27 februari 2017      20.00 uur

Atlantis

Lezing door Wim Leys    

‘Voorbij de zuilen van Hercules’, dit is de Straat van Gibraltar, daar situeerde Plato het mythische rijk Atlantis. Hij beschrijft dit in zijn werken ‘Kritias’ en ‘Timaeus’. Het bestaan ervan had hij (direct of indirect) vernomen van Egyptische priesters.

Kunnen wij hierover meer te weten komen? Moet Atlantis teruggebracht worden tot het kleine eilandje Santonini in de Middellandse Zee, zoals hedendaagse archeologen menen, of moet het worden uitgebreid tot de hele planeet en gezien worden als een tijdperk van honderdduizenden jaren, zoals niet alleen de Theosofie beweert, maar ook de ziener Edgar Cayce? Onder de zeespiegel zijn ruïnes gevonden en bouwwerken – in het Caribische gebied, bij Japan, in de Atlantische Oceaan en op nog meer plaatsen. Wat zijn de Canarische Eilanden en de Azoren? Was de Atlanltische beschaving superieur aan de onze of inferieur? Zijn er in de geschiedenis nog sporen te vinden van Atlantis? En wat is toch dat ‘verloren continent Mu’ waarover je wel eens leest? Op al deze vragen hoopt de spreker een antwoord te geven.

 

Toegangsprijs   €  5,- ; leden gratis

 

Wim Leys is landelijk voorzitter van de TVN. Hij geeft cursussen ‘Inleiding in de Theosofie’ en lezingen over theosofische en hieraan te relateren onderwerpen.

Advertenties

Reacties uitgeschakeld voor Atlantis

Opgeslagen onder Uncategorized

Reacties zijn gesloten.